Om oss

Välkommen till Ekrosens!

Linda heter jag och bor tillsammans med man och två pojkar på Ekerö, utanför Stockholm. Vi har ett katteri i liten skala, med målsättning att föda upp sunda katter med trevligt temperament, av rasen Sibirisk Katt och  Neva Masquerade.  Jag är uppvuxen med katter (huskatt, Helig Birma och Brittisk korthår) och hästar (allt från ponnier till fullblod) sedan unga år, men drabbades av pälsdjursallergi under senare tonåren och tvingades sluta med ridsport. Jag provade behandling med hyposensitisering men detta fungerade inte då jag blev allergisk mot vaccinet. Efter många år utan djur kom jag i kontakt med rasen Sibirisk Katt och Neva Masquerade som min allergi kunde tolerera! Vi skaffade vår honkatt S*Mannegumman´s VanPido Nimensa och kort därefter hanen S*Mannegumman´s LaBieddie Zefyros.

 

Då dessa katter är de mest underbara, sociala, trevliga och robusta djurvarelser jag har träffat bestämde vi oss för att låta ta en kattkull av dem - Vinterkullen föddes 2018-11-05. 

 

 

 

Vi föder upp renrasiga katter med stamtavla i enighet med SVERAK´s regelverk. Våra katter följer hälsoprogram enligt PawPeds med ultraljudsscanning av hjärta (HCM) och njurar (PKD). 

 

Varmt välkomna!

/Linda